Veel mensen haasten zich om hun dromen na te jagen en zijn tegenwoordig de relevantie van de balans tussen werk en privé vergeten. Of u nu in een callcenter of in een andere commerciële ruimte werkt, een evenwicht bewaren tussen leven en werk is lastig maar essentieel. U kunt er niet omheen dat er buiten uw werkplek mensen staan te wachten op uw aandacht en tijd. Welke Backoffice uitbesteden functie u ook bekleedt, het enige dat telt, is bij wie u thuiskomt.

De werknemers die werkzaam zijn in de backoffice-ondersteunende dienstensector hebben een neiging tot een gebrekkige balans tussen werk en privéleven terwijl ze de stress doormaken van het omgaan met een uitbesteed proces; er wordt van hen verwacht dat ze niets anders zijn dan de beste. Lange ploegendiensten, overuren en gebrek aan pauzes maken backoffice-taken ondraaglijk en iedereen die in deze branche werkt, zal het daar zeker mee eens zijn. Bedrijven die hebben samengewerkt met de backoffice-ondersteuner hebben bepaalde eisen en verwachtingen; als werknemer in dit domein is het uw plicht om hieraan te voldoen en er is geen manier om hiervoor weg te lopen. Het is echter essentieel om verder te kijken dan deadlines en hectische werkuren. Je baan zal je rekeningen betalen en is noodzakelijk om te overleven, maar dat geldt ook voor je leven buiten je werk.

Wat is de oplossing?

Nadat je hebt nagedacht over je drukke bijenleven op het werk, wil je misschien veranderingen aanbrengen, maar de vraag is waar te beginnen? Hier zijn een paar manieren om de balans tussen werk en privéleven te bereiken in domeinen zoals uitbestede backoffice-ondersteuning:

• Beschouw ten eerste uitstelgedrag als uw grootste vijand en probeer het niet op de werkvloer te doen. Zodra u een taak krijgt, gaat u ermee aan de slag en zet u deze niet in de wacht totdat er een onvermijdelijk persoonlijk noodgeval is. Er zijn dagen dat je niet wilt werken en uitstelt, maar je zult het vroeg of laat moeten doen. Waarom niet gewoon tijd verspillen en deadlines als een baas afhandelen?

• Je hebt een pauze nodig, hoe belangrijk taken ook zijn; als je een tijdje niet op vakantie bent geweest, ga er dan op vakantie, werk kan wachten, maar het leven niet. Reizen helpt je te ontsnappen aan de eentonigheid van het dagelijkse leven en te ontspannen, wat zeker belangrijk is gezien je hectische werkschema.

• U moet echter overleggen met uw collega’s om ervoor te zorgen dat het werk er niet onder lijdt. Het onderhouden van een goede verstandhouding met uw teamleden bevordert niet alleen een positieve sfeer op de werkplek, maar kan u ook helpen mensen te hebben die kunnen invallen terwijl u niet op uw werk kunt komen.

• Afgezien van dit alles is het van cruciaal belang om in contact te blijven met uw dierbaren en geen evenementen zoals bruiloften en verjaardagen te missen, want niemand zou het op prijs stellen hoeveel tijd u aan het einde van de dag op uw werk doorbrengt. Uw familie en vrienden zijn zeker belangrijker dan wat dan ook.